Arja de Lange-Huisman

Ik ben Arja en heb in augustus 2012 de officiële CZT Seminar nummer 9 in Providence, RI, in de Verenigde Staten gevolgd bij Maria Thomas en Rick Roberts. Maria en Rick zijn de 'founders', de trotse ouders van Zentangle. 

In februari 2011 ontdekte ik Zentangle op internet. Ik zat aan het eind van een dip in mijn gezondheid en (daardoor ook) werk en zocht teken-ideeën om met andere dingen, ontspannen én weer wat creatiever bezig te zijn. Naast het mandala tekenen, trok Zentangle me nog meer.

Ik begon thuis in een dikke agenda met veel notitieruimte kleine tangletjes te maken (ca 3 bij 3 cm) terwijl ik zat te wachten bij  mijn jongste kinderen - toen nog 2 en 6 jaar - die moesten gaan slapen. Ook zij zaten toen in een dipje. Terwijl ik aan het tekenen was, merkte ik dat ik er echt rustig dóór kon tekenen, wachtend op 'gesnurk'. Ik kwam ontspannen beneden en ik sliep 's nachts ook een stuk beter.

In april dat jaar wilde ik een workshop bij Maria Vennekens (de eerste Nederlandse CZT'er) volgen. Een diploma-zwemmen zat in de weg en in plaats daarvan heb ik de Zentangle-kit besteld. Toen die binnen was, ben ik lekker aan de slag gegaan en helemaal getangled geraakt. 

Vanaf die zomer wilde ik graag een Zentangle-workshop naar Gouda halen. Dit lukte niet door verschillende omstandigheden. In het najaar groeide mijn wens om zelf die workshops te gaan geven: ik wil graag de ervaring - de positieve gevolgen - ook aan anderen bekend maken. Helaas, waren de CZT Seminars altijd tijdens schooltijden. Blij was ik, toen ik las dat ze in 2012 in de zomervakantie een seminar gingen plannen, speciaal gedacht aan onderwijsmensen. Dát was voor mij het teken om er voor te gaan. 

En ik bén gegaan: mijn eerste (intercontinentale) vliegreis in een lijntoestel, voor het eerst sinds 20 jaar een keer alleen een serie dagen weg van het gezin, veel warme gelijkgestemden ontmoet, superverzorgde hoteldagen genoten - ik vond het een wereld-ervaring. En ondanks de 2 jetlags kwam ik (natuurlijk wel moe en ook) ontspannen weer thuis. Ik kon de hele wereld aan. Dit kan ik nu nog steeds, heerlijk effect wat Zentangle kan hebben op een mensenlijf én -geest. Ik ben, dankzij de deelname aan dat seminar, de 3e CZT'er in Nederland.

Aangezien ik op mijn werk (Voortgezet Onderwijs als docent Techniek en Rekenen) met 3 nieuwe vak-inhouden aan de slag moest (die ik zelf meerendeels moest ontwikkelen in het halve jaar ervoor), heb ik het opzetten van de workshops nog even uitgesteld. Mijn verwachting was dat ik na de eerste helft van het schooljaar alles goed op de rit zou hebben, dus de planning is dat ik vanaf januari 2013 mijn workshops kan gaan geven.

Ik hoop jullie - die dit lezen - dan ook graag daar te ontmoeten. Ik kijk er naar uit en heb er zin in !

Oh ja, waarom deze blog-site Elefantangle heet? Ik ben vanaf mijn 10e jaar al helemaal gek van olifanten (elephants in het Engels) én fan van Zentangle: ele fan tangle. Vandaar!

vriendelijke groet van Arja de Lange